De beste manieren om je te beschermen tegen virussen en Ransomware

27-02-2023 | Beveiliging, Online

Het lijkt erop dat je, waar je ook online gaat, vroeg of laat hackers tegenkomt. Van sociale mediasites tot winkelsites en meer, je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn om je persoonlijke gegevens te beschermen. Was er maar een manier om veilig te blijven zonder uw online vrijheden op te offeren of u te beperken tot saaie oude websites met saaie oude beveiligingsmaatregelen. Goed nieuws: wij hebben de oplossing voor u! Uw pc en mobiele apparaat beschermen tegen virussen en Ransomware is niet zo’n ontmoedigend idee als het misschien lijkt. Het is niet moeilijk en het kost ook niet veel tijd. Sterker nog, door nu een paar voorzorgsmaatregelen te nemen, kunt u zichzelf op de lange termijn beschermen tegen de meeste veelvoorkomende virusaanvallen. Hier zijn enkele van onze favoriete manieren om dat te doen:

Gebruik een betrouwbare antivirus software

Het hebben van een betrouwbare antivirussoftware op je pc is een van de beste manieren om hem te beschermen tegen virussen. Dit kan helpen uw pc te beschermen tegen een groot aantal verschillende virussen, waaronder die van de Ransomware-familie en Keyloggers. Er zijn veel verschillende antivirusprogramma’s, dus het kan moeilijk zijn er een te kiezen. Onze topaanbeveling voor deze gids is AVG. AVG is een van de meest populaire antivirusprogramma’s, en het is ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken. Het is ook redelijk geprijsd, waardoor het een uitstekende waarde heeft. AVG is om vele redenen een geweldige antivirussoftware. Het werkt snel, dus u hoeft niet te wachten tot het scannen van uw computer is voltooid. Het is ook zeer gebruiksvriendelijk, waardoor het perfect is voor mensen met weinig computerervaring. Een andere geweldige eigenschap van AVG is dat het volledig gratis is. Er zijn geen abonnementskosten, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u geld verspilt aan iets dat u niet gebruikt. Het enige nadeel van AVG is dat het maar op één apparaat tegelijk werkt. Dit kan een probleem zijn als u uw pc wilt delen met een familielid of vriend. Over het geheel genomen is AVG een geweldig antivirusprogramma, en het is onze topaanbeveling voor het beschermen van uw computer tegen virussen.

Schakel altijd de nieuwste beveiligingsupdates in

Zodra er een nieuwe beveiligingsupdate voor uw besturingssysteem of antivirussoftware wordt uitgebracht, moet u deze onmiddellijk installeren. Dit zorgt ervoor dat uw computer beschermd is tegen hackers met eventuele nieuwe en verbeterde virussen. Als u geen tijd of energie hebt om uw besturingssysteem nu bij te werken, zorg er dan in ieder geval voor dat u de laatste beveiligingsupdates voor uw antivirussoftware inschakelt. Zelfs als u slechts om de paar weken een update installeert, kan het u helpen u te beschermen tegen een nieuwe virusaanval in de toekomst. Er is nog een ander voordeel van het installeren van de laatste beveiligingsupdates. Veel antivirusprogramma’s maken beveiligingsupdates die tegelijk met het besturingssysteem zelf worden uitgebracht. Als u uw antivirussoftware niet bijwerkt, loopt u het risico een nieuw virus te krijgen dat gericht is op de update zelf. Zorg ervoor dat u uw antivirussoftware up-to-date houdt om dit te voorkomen.

Installeer en gebruik een actieve beveiligingsextensie

Veel browsers hebben ingebouwde beveiligingsfuncties die u kunnen helpen beschermen tegen veel virussen en Ransomware-aanvallen. Wij raden u aan een van deze extensies op uw browser te installeren, vooral als u ook een antivirussoftware gebruikt. Extensies zijn kleine programma’s die extra functies aan uw browser toevoegen. Als ze goed geïnstalleerd zijn, kunnen ze je beschermen tegen veel verschillende bedreigingen. De beste extensie hiervoor is StaySafe. StaySafe is een van de populairste actieve beveiligingsextensies op de markt, en het is volledig veilig. Dit betekent dat het u nooit advertenties zal tonen, uw activiteiten zal volgen of uw informatie naar derden zal sturen. Het komt ook met een hoop handige functies om je te helpen veilig online te blijven. StaySafe blokkeert schadelijke websites. Het waarschuwt je ook als het gevaarlijke inhoud op een website ziet. Het beste is dat u deze functies kunt in- en uitschakelen wanneer u maar wilt.

Verificatie in twee stappen inschakelen

Tweestapsverificatie is een van de belangrijkste manieren om uw online account te beschermen. Dit systeem vereist dat u twee verschillende gegevens invoert wanneer u op uw account wilt inloggen. De eerste informatie is uw wachtwoord. Het tweede is uw telefoonnummer. Bij de meeste websites kunt u kiezen welk telefoonnummer u hiervoor wilt gebruiken. Dit is om twee redenen ideaal. Ten eerste betekent het dat alleen u uw telefoonnummer kent. Ten tweede betekent het dat niemand anders op uw account kan inloggen. Als iemand uw wachtwoord steelt en probeert in te loggen, dan wordt hij naar een systeem gestuurd dat het door u gekozen telefoonnummer nodig heeft. Als iemand probeert in te loggen zonder uw wachtwoord, wordt hij onmiddellijk geblokkeerd. Dit is een van de meest effectieve manieren om uw account te beschermen tegen hackers. Het kan ook zeer nuttig zijn voor iedereen die beperkte toegang heeft tot een computer, zoals kinderen.

Open geen ongevraagde e-mails van vreemden.

Dit is een van de belangrijkste stappen die u kunt nemen om uw online account te beschermen. Voordat u op links in e-mailberichten klikt, moet u er absoluut zeker van zijn dat het geen oplichterij is. Dit is uiterst belangrijk, niet alleen voor e-mailberichten, maar voor alle internetgerelateerde activiteiten. De beste manier om veilig te zijn is om helemaal niet op links te klikken. Dit staat bekend als “niet klikken”. U moet ook geen verdachte e-mailadressen invoeren in tekstvakken, vooral niet op websites van sociale media. Dit is ook belangrijk voor het inloggen op websites. Als u inlogt met het account van een vriend of een openbaar account, dan wordt dat account een doelwit voor hackers. Als iemand u een bericht stuurt op sociale media en u vraagt om in te loggen op zijn account, dan moet u dat negeren.

Beveilig je webbrowser met een VPN.

De beste manier om je webbrowser te beschermen tegen virussen is het gebruik van een VPN. Dit is een virtueel privé-netwerk dat de gegevens versleutelt die tussen uw computer en het internet reizen. Dit betekent dat uw gegevens volledig beschermd zijn tegen hackers. De meeste VPN’s bieden ook geavanceerde beveiligingsfuncties om je te helpen veilig online te blijven. De beste VPN voor dit doel is ExpressVPN. De reden dat deze VPN zo goed is, is omdat het op bijna elk apparaat werkt. Het is ook uiterst gemakkelijk te gebruiken, dus zelfs personen met beperkte computerervaring kunnen het effectief gebruiken. Met ExpressVPN kun je zoveel apparaten aansluiten als je wilt en ze verbinden met verschillende servers. Dit maakt het erg moeilijk voor hackers om een groot aantal toestellen tegelijk aan te vallen. Er zijn ook een aantal gratis servers om uit te kiezen, wat betekent dat er een server is die met bijna elk apparaat werkt. Bovendien kunt u verbinding maken met bijna elke server ter wereld en uw echte IP-adres verbergen. Dit betekent dat niemand kan zien waar u vandaan komt wanneer u online bent.

Conclusie

Jezelf beschermen tegen virussen en Ransomware is niet zo’n overweldigend idee als het misschien lijkt. In feite is het een van de gemakkelijkste manieren om veilig online te blijven. Een betrouwbare antivirussoftware gebruiken, uw besturingssysteem altijd bijwerken en tweestapsverificatie inschakelen zijn allemaal goede manieren om uzelf te beschermen. Zorg ervoor dat u niet op links klikt of vreemde e-mailadressen invoert wanneer u inlogt op websites. Bescherm tot slot uw webbrowser met een VPN en u bent jarenlang beschermd tegen hackers.

Thuiswerkweb

De rijksoverheid moedigt thuiswerken en alle vormen van hybride werken aan. Er zijn veel voordelen voor remote-first werken waarbij bijvoorbeeld veel reistijd en reiskosten bespaard blijft.

Veel werknemers geven na de coronapandemie de voorkeur aan hybride werken. Dit platform geeft een inzicht in adviezen en praktische tips voor alle partijen om hybride werken optimaal in te kunnen zetten en te faciliteren.

Professionals aan het woord