Hoe moet je een Zoom meeting aanmaken?

Zoom is een populaire videoconferentie-tool die wordt gebruikt voor virtuele vergaderingen, online lessen, webinars en meer. Een Zoom meeting starten en het genereren van een Zoom-link zijn eenvoudige taken, maar ze vereisen wel enige kennis van het Zoom-platform. In dit artikel zullen we stapsgewijs uitleggen hoe je een Zoom-meeting kunt aanmaken en een Zoom-link kunt genereren.

Zoom Meeting Aanmaken

Een Zoom-meeting aanmaken is een eenvoudig proces dat slechts enkele stappen vereist. Volg deze stappen om een Zoom-meeting aan te maken:

 1. Inloggen op Zoom: Ga naar de Zoom-website (https://zoom.us/) en log in op je Zoom-account. Als je nog geen account hebt, kun je er een gratis aanmaken.
 2. Navigeer naar ‘Mijn Account’: Nadat je bent ingelogd, ga je naar de sectie ‘Mijn Account’ of ‘Mijn Dashboard’.
 3. Klik op ‘Nieuwe Meeting’: Zoek naar de optie om een nieuwe meeting aan te maken en klik erop. Hier kun je de instellingen voor je nieuwe meeting configureren.
 4. Configureer Meeting Instellingen: Geef je meeting een naam, stel de datum en tijd in, selecteer het type meeting (bijvoorbeeld een eenmalige meeting of een terugkerende meeting), en kies of je video en audio wilt inschakelen bij de start van de meeting.
 5. Sla de Instellingen op en Genereer de Meeting: Zodra je alle instellingen hebt geconfigureerd, sla je de wijzigingen op en genereer je de meeting. Hierdoor wordt een unieke meeting-ID en een link gegenereerd die je kunt delen met deelnemers.
 6. Uitnodigingen Verzenden: Nu kun je de Zoom-meeting uitnodigingen verzenden naar de deelnemers. Je kunt dit doen door de gegenereerde Zoom-link te kopiëren en deze te delen via e-mail, chatberichten of andere communicatiekanalen.

Zoom Link Aanmaken

Het genereren van een Zoom-link is een integraal onderdeel van het proces om een Zoom-meeting aan te maken. Hier zijn de stappen om een Zoom-link te genereren:

 1. Aanmaken van een Zoom Meeting: Volg de hierboven beschreven stappen om een Zoom-meeting aan te maken. Zorg ervoor dat je alle relevante instellingen configureert voordat je de meeting genereert.
 2. Zoom Meeting ID en Link: Na het aanmaken van de meeting, krijg je een unieke meeting-ID en een link die je kunt gebruiken om deelnemers uit te nodigen voor de meeting.
 3. Kopiëren van de Zoom Link: Kopieer de gegenereerde Zoom-link door er met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor ‘Kopiëren’ of gebruik de sneltoetsen Ctrl + C (Windows) of Command + C (Mac).
 4. Delen van de Zoom Link: Deel de gekopieerde Zoom-link met de gewenste deelnemers door deze in een e-mail, chatbericht of kalenderuitnodiging in te voegen. Zorg ervoor dat de deelnemers de link kunnen openen op het moment van de meeting.
 5. Optionele Instellingen: Je kunt ook optionele instellingen configureren voor de Zoom-link, zoals het instellen van een wachtwoord voor de meeting, het inschakelen van een wachtruimte of het beperken van de toegang tot de meeting.

Hoe kun je een Zoom meting opnemen?

Zoom Meeting Aanmaken

Het opnemen van een Zoom-meeting is een handige functie waarmee je de volledige inhoud van de meeting kunt vastleggen, inclusief audio, video, scherm delen, chatberichten en meer. Dit is vooral handig voor deelnemers die niet aanwezig kunnen zijn tijdens de live meeting of voor het maken van referentiemateriaal voor toekomstig gebruik. Hier volgen de stappen om een Zoom-meeting op te nemen:

 1. Start de Meeting: Nadat je de Zoom-meeting hebt aangemaakt en de deelnemers hebt uitgenodigd, start je de meeting op de geplande tijd.
 2. Navigeer naar de Opname-opties: Tijdens de meeting, zoek naar de knop “Opnemen” in de Zoom-interface. Deze knop bevindt zich meestal onderaan het scherm en kan verschillen afhankelijk van je Zoom-instellingen en het type account dat je hebt (bijvoorbeeld Basic, Pro of Enterprise).
 3. Kies Opname-opties: Klik op de knop “Opnemen” en selecteer vervolgens de gewenste opname-optie:
  • Op dit apparaat: Hiermee wordt de opname opgeslagen op de harde schijf van het apparaat dat wordt gebruikt om de meeting te hosten.
  • In de cloud: Hiermee wordt de opname opgeslagen op de Zoom-servers in de cloud. Deze optie is beschikbaar voor gebruikers met een Pro-abonnement of hoger.
 4. Start de Opname: Nadat je de gewenste opname-optie hebt geselecteerd, klik je op “Opnemen” om de opname te starten. Zodra de opname is gestart, wordt er een melding weergegeven om aan te geven dat de opname is begonnen.
 5. Stop de Opname: Wanneer de meeting is beëindigd, stop je de opname door terug te keren naar de Zoom-interface en te klikken op “Stoppen met opnemen”. Zorg ervoor dat je de opname stopt voordat je de meeting verlaat om ervoor te zorgen dat alle inhoud volledig wordt vastgelegd.
 6. Toegang tot de Opname: Nadat de opname is gestopt, wordt de opname verwerkt en opgeslagen op de geselecteerde locatie (op dit apparaat of in de cloud). Je kunt de opname bekijken, delen of downloaden vanuit de Zoom-interface of via de Zoom-website.
 7. Optionele Instellingen: Je kunt ook optionele instellingen configureren voor de opname, zoals het vastleggen van specifieke schermen, het opnemen van alleen de audio, het inschakelen van automatische transcriptie of het toestaan van deelnemers om zelf opnames te maken.

Een Zoom meeting opnemen biedt een handige manier om belangrijke informatie vast te leggen en te delen met anderen, waardoor de samenwerking en communicatie efficiënter worden, zelfs op afstand. Zorg ervoor dat je de privacy en beveiligingsinstellingen begrijpt bij het opnemen van meetings en respecteer de privacy van deelnemers door hen op de hoogte te stellen van de opname. Met deze functie kun je waardevolle content creëren en archiveren voor toekomstig gebruik.

Conclusie voor een Zoom meeting starten!

Het aanmaken van een Zoom-meeting en het genereren van een Zoom-link is een eenvoudig proces dat slechts enkele minuten in beslag neemt. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je snel en gemakkelijk virtuele vergaderingen organiseren en deelnemers uitnodigen om deel te nemen aan je meetings via Zoom. Met de juiste instellingen en voorbereiding kun je efficiënt communiceren en samenwerken met anderen, waar ze zich ook bevinden.

Thuiswerkweb

De rijksoverheid moedigt thuiswerken en alle vormen van hybride werken aan. Er zijn veel voordelen voor remote-first werken waarbij bijvoorbeeld veel reistijd en reiskosten bespaard blijft.

Veel werknemers geven na de coronapandemie de voorkeur aan hybride werken. Dit platform geeft een inzicht in adviezen en praktische tips voor alle partijen om hybride werken optimaal in te kunnen zetten en te faciliteren.

Professionals aan het woord