Hoe vind je de beste thuiswerk vacatures?

01-03-2023 | Online, Werknemer

Thuiswerken is sinds de coronaperiode steeds populairder geworden. Er zijn talloze voordelen aan verbonden: minder reistijd, flexibele werktijden en de mogelijkheid om comfortabel vanuit je eigen thuisomgeving te werken. Stiekem vinden we het allemaal heel fijn om tijdens het werken ook nog even de wasmachine te laten draaien of je pakketjes te ontvangen. Als jij ook geïnteresseerd bent in thuiswerken, dan wil je vast weten hoe je de beste thuiswerk vacatures kunt vinden. In dit artikel geef ik je een aantal tips om de zoektocht naar jouw ideale thuiswerk vacature makkelijker te maken.

Weet waar je moet zoeken

Ten eerste is het belangrijk om te weten waar je moet zoeken naar thuiswerken vacatures. Er zijn verschillende website waar vacatures thuiswerk worden aangeboden. Zo kun je bijvoorbeeld kijken op Indeed, LinkedIn en Jooble. Ook is het een goed idee om te zoeken op de websites van bedrijven die jou aanspreken en te kijken welke thuiswerken vacatures zij wellicht aanbieden.

Waar ligt jouw behoefte?

Wil je volledig thuiswerken? Of juist parttime zodat je veel tijd met de kinderen kan spenderen? Als je op zoek bent naar een specifiek type thuiswerk vacature, dan is het handig om gericht te zoeken. Gebruik hiervoor zoekwoorden als “volledig thuiswerk vacatures” bij fulltime. Of kies juist voor parttime opties met de term “thuiswerk vacatures parttime”. Hiermee kun je de zoekresultaten filteren en alleen de vacatures bekijken die relevant zijn voor jouw gewenste situatie.

Misschien weet de buuf wel raad!

Een andere tip is om jouw netwerk in te schakelen. Laat aan je vrienden, familie en het hele dorp weten dat jij op zoek bent naar thuiswerk vacatures. Wie weet kennen zij iemand die op zoek is naar een thuiswerker en kunnen zij jou aanbevelen. Dan heb je sowieso al een stapje voor! Ook is het een goed idee om lid te worden van online communities en groepen op sociale media waar thuiswerkers samenkomen en tips delen.

Weet wat je kiest

Tot slot, als je eenmaal een aantal interessante vacatures thuiswerk hebt gevonden, is het belangrijk om deze goed te onderzoeken voordat je solliciteert. Controleer de website van het bedrijf en zoek naar reviews van andere thuiswerkers. Hierdoor krijg je een beter beeld van de organisatie en weet je gelijk of dit past bij jouw wensen en behoeften.

Ik hoop dat deze tips jou helpen om de beste thuiswerk vacatures te vinden. Veel succes met jouw zoektocht!

Thuiswerkweb

De rijksoverheid moedigt thuiswerken en alle vormen van hybride werken aan. Er zijn veel voordelen voor remote-first werken waarbij bijvoorbeeld veel reistijd en reiskosten bespaard blijft.

Veel werknemers geven na de coronapandemie de voorkeur aan hybride werken. Dit platform geeft een inzicht in adviezen en praktische tips voor alle partijen om hybride werken optimaal in te kunnen zetten en te faciliteren.

Professionals aan het woord