Zakelijke laptop voor werk

Thuiswerken is tegenwoordig de norm geworden voor veel professionals over de hele wereld. Of je nu een freelancer, een zelfstandige ondernemer of een werknemer bent die vanuit huis werkt, het hebben van de juiste apparatuur is essentieel voor een productieve werkomgeving. Een van de belangrijkste stukken technologie die je nodig hebt voor thuiswerken is een betrouwbare laptop, samen met aanvullende tools en accessoires om je workflow te optimaliseren. In dit artikel bekijken we enkele van de beste opties voor thuiswerk laptops, essentiële tools voor efficiënt thuiswerken, en hoe je de juiste zakelijke laptop kunt kiezen.

Zakelijke laptop voor werk

Beste Thuiswerk Laptop: Waar Moet Je Op Letten?

Bij het kiezen van de beste laptop voor thuiswerken zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, zoals prestaties, draagbaarheid, connectiviteit en prijs. Hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten om te overwegen:

 • Prestaties: Een krachtige processor en voldoende RAM-geheugen zijn essentieel voor het soepel uitvoeren van meerdere taken en het gebruik van veeleisende software.
 • Opslagruimte: Overweeg of je veel lokale opslag nodig hebt voor bestanden en programma’s, of dat cloudopslag een geschikte optie is.
 • Schermgrootte en -kwaliteit: Een helder en scherp scherm is belangrijk voor langdurig gebruik en het bekijken van documenten en presentaties.
 • Connectiviteitsopties: Zorg ervoor dat de laptop voldoende USB-poorten, HDMI-uitgangen en draadloze connectiviteitsopties heeft om randapparatuur aan te sluiten.
 • Batterijduur: Een lange batterijduur is handig voor langdurig gebruik zonder dat je constant op zoek moet naar een stopcontact.

Tools voor Efficiënt Thuiswerken

Naast een goede laptop zijn er verschillende tools en software die je kunnen helpen om productief te blijven tijdens het thuiswerken:

 • Communicatieplatforms: Platforms zoals Zoom, Microsoft Teams en Slack zijn essentieel voor virtuele vergaderingen, teamcommunicatie en samenwerking.
 • Productiviteitstools: Apps zoals Microsoft Office 365, Google Workspace en projectmanagementsoftware zoals Trello of Asana kunnen je helpen bij het organiseren van taken en het bijhouden van deadlines.
 • Beveiligingssoftware: Bescherm jezelf en je gegevens met antivirusprogramma’s en VPN-services om veilig te blijven tijdens het werken op openbare netwerken.
 • Cloudopslag: Diensten zoals Google Drive, Dropbox en OneDrive stellen je in staat om bestanden te delen en toegang te krijgen tot je documenten vanaf elk apparaat.

Zakelijke Laptop Kiezen: Tips en Aanbevelingen

Bij het kiezen van een laptop voor zakelijk gebruik, is het belangrijk om te kijken naar duurzaamheid, beveiligingsfuncties en ondersteuning. Hier zijn enkele topkeuzes voor zakelijke laptops:

 • Lenovo ThinkPad: Bekend om hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en uitstekende toetsenborden, zijn Lenovo ThinkPad-laptops populaire keuzes voor zakelijk gebruik.
 • Dell XPS-serie: Met krachtige prestaties, een slank ontwerp en indrukwekkende schermen zijn de Dell XPS-laptops ideaal voor professioneel gebruik.
 • HP EliteBook: Deze laptops bieden krachtige prestaties, uitstekende beveiligingsfuncties en een lange levensduur van de batterij, waardoor ze ideaal zijn voor zakelijke professionals.

De Beste Monitor voor Thuiswerken

Naast een laptop kan het toevoegen van een externe monitor aan je thuiswerkopstelling je productiviteit verhogen en het gemakkelijker maken om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Enkele topkeuzes voor thuiswerkmonitors voor op je bureau in je thuiswerkplek zijn onder andere:

 • Dell UltraSharp U2720Q: Met een scherpe 4K-resolutie, uitstekende kleurnauwkeurigheid en ergonomisch ontwerp is de Dell UltraSharp U2720Q een geweldige keuze voor professioneel gebruik.
 • LG 27UK850-W: Deze monitor biedt een scherpe beeldkwaliteit, uitgebreide connectiviteitsopties en handige functies zoals USB-C-aansluitingen en een ingebouwde luidspreker.

Conclusie

Het kiezen van de beste thuiswerk laptop en bijbehorende tools is essentieel voor een productieve werkomgeving vanuit huis. Door te investeren in een krachtige laptop, essentiële tools voor communicatie en productiviteit, en aanvullende accessoires zoals een externe monitor, kun je jouw thuiswerkervaring naar een hoger niveau tillen en efficiënter werken, waar je ook bent. Met de juiste combinatie van technologie en software kun je net zo productief zijn als op kantoor, zelfs als je vanuit je eigen huis werkt.

Thuiswerkweb

De rijksoverheid moedigt thuiswerken en alle vormen van hybride werken aan. Er zijn veel voordelen voor remote-first werken waarbij bijvoorbeeld veel reistijd en reiskosten bespaard blijft.

Veel werknemers geven na de coronapandemie de voorkeur aan hybride werken. Dit platform geeft een inzicht in adviezen en praktische tips voor alle partijen om hybride werken optimaal in te kunnen zetten en te faciliteren.

Professionals aan het woord